Selecteer een pagina

Wat is een HD ventiel en wanneer gebruik je ze?

Koop tips, Techniek | 0 Reacties

HD staat voor “Hoge Druk”. Deze HD ventielen gebruik je met name voor banden die geschikt- en gemaakt zijn om hard opgepompt te kunnen worden. Je moet dan denken aan speciale aanhangwagenbanden, caravanbanden en bestelwagen banden.

Wat is het verschil met een normaal ventiel?
Bij een rubberen HD ventiel is de voet van het ventiel verzwaard zodat deze niet snel door het ventielgat kan schieten zodra er een piekbelasting optreedt. Een nog betere oplossing is een metalen schroefventiel. Dit ventiel wordt in het ventielgat vastgeschroefd en zorgt voor de veiligste oplossing voor zwaarbelaste banden.

Verschillende Tubeless Ventielen
Tot 4,5 Bar : normaal tubeless ventiel
Tot 5,5 Bar : rubber HD ventiel met verstevigde voet
alles boven 5,5 Bar of piekbelasting : Metalen HD Schroefventiel

 

Wat zijn de risico’s als je toch normale ventielen zou monteren?
Er zijn gevallen bekend dat door piekbelasting (denk aan een volle aanhangwagen met zand die over een verkeersdrempel gaat) dat spontaan de ventielen uit de wielen klappen. Daar zit je niet op te wachten en zeker niet als er slachtoffers vallen.

Geen HD ventielen gemonteerd?

Meer info over het draagvermogen van banden vind je hier

Twijfel je of je de juiste ventielen hebt? Neem even contact met mij op, ik controleer het graag voor je.

Ik hoor een vreemd geluid in mijn auto

Ik hoor een vreemd geluid in mijn auto

Klant: Als ik over een gladde geasfalteerde weg rij, hoor ik een hard bonkend/zwaar zoemend geluid in mijn auto en het lijkt wel of het van achter komt. Wat zou dat kunnen zijn?GB: Grote kans dat het probleem wordt veroorzaakt door zaagtandslijtage in het profiel van...

Wanneer winterbanden vervangen?

Wanneer winterbanden vervangen?

Winterbanden verliezen hun functie als de profieldiepte onder de 4 mm komt. Je kunt in de meeste gevallen in het profiel verschillende indicatoren vinden waardoor je kunt zien wanneer de minimum diepte voor winterse omstandigheden is bereikt. Ook speelt de leeftijd...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *