Selecteer een pagina

Spoorverbreders

Techniek | 0 Reacties

Spoorverbreders worden over het algemeen niet veel gebruikt, maar in verband met de volledigheid besteed ik hier toch aandacht aan. 

Een spoorverbreder is een “metalen schijf” die tussen de velg en de as van de auto gemonteerd wordt. Hierdoor komt de velg meer naar buiten te staan in de wielkast. In feite wordt hiermee dus de ET van de velg verlaagd.

Het is van het grootste belang dat bij het gebruik van spoorverbreders het juiste bevestigingsmateriaal wordt gebruikt. De standaard bouten die met de lichtmetalen velgen worden meegeleverd zullen niet lang genoeg zijn als er spoorverbreders worden gebruikt. 

Een verkeerde montage van spoorverbreders is levensgevaarlijk.

Enkele velgenfabrikanten werken standaard met spoorverbreders/spacers. Zij zullen bij de levering van de velgen rekening houden met jouw type auto en wel het juiste bevestigingsmateriaal meeleveren. 

Let op! het veranderen van de spoorbreedte is wettelijk verboden. Verzekeringtechnisch en wettelijk bent u dus mogelijk aansprakelijk indien u spoorverbreders plaatst. Daarnaast kan het aanwezig zijn van spoorverbreders reden zijn voor APK afkeur van uw auto. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *