Selecteer een pagina

Spoorverbreders

Techniek | 0 Reacties

Spoorverbreders worden over het algemeen niet veel gebruikt, maar in verband met de volledigheid besteed ik hier toch aandacht aan. 

Een spoorverbreder is een “metalen schijf” die tussen de velg en de as van de auto gemonteerd wordt. Hierdoor komt de velg meer naar buiten te staan in de wielkast. In feite wordt hiermee dus de ET van de velg verlaagd.

Het is van het grootste belang dat bij het gebruik van spoorverbreders het juiste bevestigingsmateriaal wordt gebruikt. De standaard bouten die met de lichtmetalen velgen worden meegeleverd zullen niet lang genoeg zijn als er spoorverbreders worden gebruikt. 

Een verkeerde montage van spoorverbreders is levensgevaarlijk.

Enkele velgenfabrikanten werken standaard met spoorverbreders/spacers. Zij zullen bij de levering van de velgen rekening houden met jouw type auto en wel het juiste bevestigingsmateriaal meeleveren. 

Let op! het veranderen van de spoorbreedte is wettelijk verboden. Verzekeringtechnisch en wettelijk bent u dus mogelijk aansprakelijk indien u spoorverbreders plaatst. Daarnaast kan het aanwezig zijn van spoorverbreders reden zijn voor APK afkeur van uw auto. 

Ik hoor een vreemd geluid in mijn auto

Ik hoor een vreemd geluid in mijn auto

Klant: Als ik over een gladde geasfalteerde weg rij, hoor ik een hard bonkend/zwaar zoemend geluid in mijn auto en het lijkt wel of het van achter komt. Wat zou dat kunnen zijn?GB: Grote kans dat het probleem wordt veroorzaakt door zaagtandslijtage in het profiel van...

Wanneer winterbanden vervangen?

Wanneer winterbanden vervangen?

Winterbanden verliezen hun functie als de profieldiepte onder de 4 mm komt. Je kunt in de meeste gevallen in het profiel verschillende indicatoren vinden waardoor je kunt zien wanneer de minimum diepte voor winterse omstandigheden is bereikt. Ook speelt de leeftijd...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *