Selecteer een pagina

(Laat) je banden controleren

Informatie | 0 Reacties

Ik kom het toch nog regelmatig tegen; banden die zo versleten zijn dat het karkas zichtbaar is. Het valt mij op dat dit met name voorkomt bij wat oudere auto’s die niet regelmatig onderhouden worden. Helaas zijn banden onderhevig aan slijtage en dat gaat soms sneller dan je denkt. Er kleven enkele risico’s aan dit mankement waar je serieus rekening mee moet houden. Stel, je raakt betrokken bij een ongeval waarbij de remweg een rol speelt en je rijdt op gladde banden, dan kan dit worden meegewogen in het strafproces. Nalatigheid (geen onderhoud) kan je zo duur komen te staan. Ook je eigen veiligheid, die van je passagiers en medeweggebruikers zijn in het geding en de boetes die je krijgt zijn niet misselijk.

Twijfel je over het feit of je banden nog goed zijn? Neem dan vrijblijvend contact met mij op om een afspraak te maken zodat we samen de conditie van je banden kunnen controleren. Ik help je graag. 

Boete versleten banden (2020)

De profilering van een band/de banden niet voldoet aan de gestelde eisen van min. 1.6 mm (profilering moet aanwezig zijn over de gehele omtrek en breedte) 1 band – € 140
2 banden – € 210
3 banden – € 310
4 banden – € 470

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *