Selecteer een pagina

Heb je wel de juiste bandenmaat voor je sneeuwkettingen?

Koop tips | 0 Reacties

Sneeuwkettingen in combinatie met brede banden
De fabrikant van jouw auto stelt speciale eisen aan het gebruik van sneeuwkettingen in combinatie met toegelaten bandenmaten. In het instructieboekje van de auto vind je de maten welke zijn toegestaan. Meestal zijn sneeuwkettingen uitsluitend toegestaan met de smalst mogelijke standaard bandenmaat om zoveel mogelijk ruimte te creëren tussen wiel en vitale onderdelen, dus is het verstandig daar goed op te letten. Negeer je het advies van de autofabrikant dan loop je het risico op beschadiging van essentiële (rem)onderdelen en kan je aansprakelijk gesteld worden als hierdoor schade/letsel ontstaat.

Mijn advies is om 4 winterbanden te monteren op wielen die qua maatvoering voldoen aan de voorschriften van de autofabrikant en daarbij een set goed passende sneeuwkettingen aan te schaffen. Het voordeel is dat uw “zomerwielen” netjes blijven en niet blootgesteld worden aan pekel, daarnaast heeft u met smallere winterbanden meer grip op besneeuwde wegen.

In de meeste wintersportlanden is het gebruik van winterbanden verplicht en in sommige gevallen (verse sneeuwval of gladheid) kunt u, door de lokale politie, worden opgedragen om ter plekke uw sneeuwkettingen te monteren. U kunt zich voorstellen dat de omstandigheden op dat moment niet echt ideaal zijn, daarom is het verstandig om het monteren van de sneeuwkettingen thuis een aantal keer te oefenen en daarmee meteen de pasvorm van de sneeuwkettingen te controleren. Weet u ook op welke wielen de sneeuwkettingen gemonteerd moeten worden?

CARAVANBANDEN, denk aan uw veiligheid

CARAVANBANDEN, denk aan uw veiligheid

Over het algemeen ontstaan er problemen met caravanbanden doordat de meeste caravans langdurig op één plek stil staan. Door het hoge gewicht (verdeeld over slechts 2 wielen i.p.v. 4 wielen bij een auto) wat constant op de banden drukt wordt het loopvlak van de band...

Waarom moet een ventiel worden vervangen?

Waarom moet een ventiel worden vervangen?

Een rubber ventiel krijgt tijdens zijn “leven”heel wat te voorduren. Tienduizenden keren opwarmen en afkoelen, zonlicht, de centrifugaalkracht die het ventiel constant laat bewegen, pekel en ga zo maar door. Geen wonder dat op een gegeven moment de rek eruit is. Het...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *